Autoloze zondag 2015 te Brussel – Fietsen graveren

Tijdens de autoloze zondag van 20 september kan je op de stand van Touring (kruispunt Wetstraat met de kleine ring) in enkele minuten tijd je fiets of eBike van een internationaal opspoorbaar Internet adres laten voorzien. Dit wordt onuitwisbaar in de lak van je fiets geëtst.

Fietsgravering autoloze zondagIn tegenstelling tot het graveren van het Rijksregisternummer is dit systeem wel degelijk ontradend voor dieven. Een fiets met een Spotty code kan immers door iedereen ter wereld op enkele seconden tijd gecontroleerd worden, niet enkel door de Belgische politie. Test maar eens het adres op deze foto.

Bovendien kan je met een Spotty code je fiets achteraf nog doorverkopen, gezien de code overgedragen kan worden aan een nieuwe eigenaar. De klassieke gravering met Rijksregisternummer zorgt daarentegen voor een onveranderbare koppeling met jou als persoon.

Meer informatie over het systeem lees je hier. Tijdens de autoloze zondag wordt het uitzonderlijk aangeboden aan slechts 10€, aanbrengen op de fiets inbegrepen. Je kan het echter ook aankopen in de Spotty webshop en het adres thuis zelf aanbrengen.