Persmededelingen

Pers

De Franstalige website vind u op http://touchepasmonvelo.eu/presse.

Verdere persinformatie

Rechtenvrije foto’s

Brochure van het fietsproduct

Nuttige links:

Persbericht 08/12/2015

Een nieuwe diefstalpreventie oplossing, speciaal voor elektrische fietsen

Spotty lanceert vandaag een nieuwe anti-diefstal markering, specifiek ontworpen om de diefstalplaag van e-Bikes af te remmen. Niet enkel het fietsframe wordt van een Spotty diefstalcode voorzien, maar ook onderdelenhandel wordt tegen gegaan door tegelijk de accu, de motor en andere onderdelen onuitwisbaar te markeren.

Vandaag is één op vijf verkochte fietsen een elektrische fiets. Het fietsen wordt hierdoor sterk aangemoedigd, het stelen van fietsen helaas ook. Een e-Bike is een erg lucratieve buit voor een fietsdief. Dieven stelen bovendien steeds vaker elektrische fietsen om frame, motor, batterij en andere onderdelen apart te verkopen. Net zoals gelegenheidsdieven enkel de niet-traceerbare accu van meerdere honderden euro uitbreken en deze snel te gelde maken op tweedehands websites – de fiets blijft beschadigd achter.

Daarom bevat de nieuwe e-Bike combikit van Spotty meerdere sjablonen om gelakte of kunststof onderdelen onuitwisbaar te etsen met een uniek Internet adres per fiets. Intikken op een smartphone volstaat om te zien dat de fiets gestolen is (test maar eens de fiets van de foto in bijlage: www.qr9.eu/2eng). Een fraudebestendige sticker voor naakte metalen onderdelen en een sticker voor een afneembaar display maken het pakket volledig. Zo wordt het praktisch onmogelijk voor een dief om de fiets in zijn geheel of als losse onderdelen te verkopen, tenzij na volledig afschuren en herschilderen. En dat betekent te veel werk én waardeverlies, een andere fiets uitkiezen is gemakkelijker.

Het Spotty anti-diefstalsysteem

Een half jaar geleden heeft Spotty met veel succes een nieuwe anti-diefstalmarkering in de vorm van een onuitwisbaar Internet adres op de markt gebracht. De gebruikelijke gravering met rijksregisternummer of de ter ziele gegane fietschip schrikken immers geen dief meer af. Geen enkele burger weet hoe deze te controleren dus is de pakkans nul. Met de Spotty kit daarentegen, kan de fietser zijn of haar fiets een eigen Internet adres geven. Een Internet adres is in elk land gekend, wordt zonder uitleg begrepen en kan door iedereen eenvoudig opgezocht worden. Zo is het slechts een kwestie van tijd voor de dief door de mand valt, of hij de fiets(onderdelen) nu in het binnenland verkoopt of over de grens.

Waar?De e-Bike kit (en de Spotty oplossingen voor gewone fietsen) kan besteld worden op www.stopfietsdiefstal.eu (www.touchepasmonvelo.eu), voor €23,95 per fiets. De e-Bike combikit staat beschreven op http://stopfietsdiefstal.eu/spotty-ebike-anti-diefstal-combikit/

Over Spotty

Spotty zorgt voor diefstalpreventie en terugbezorging na verlies van alles wat mobiel is. Fietsen, maar ook fietsdragers, een eBike display, fietscomputer, (huis)sleutel, reiskoffers, enz. Kortom, van alle spullen die verloren of gestolen kunnen worden. Spotty is een van oorsprong Belgische firma.

 

Persmededeling 16/04/2015

Met Spotty krijgt elke fiets zijn eigen Internet adres

Spotty lanceert vandaag een unieke anti-diefstal markering voor fietsen die, zonder enige uitleg of hulpmiddelen, door 3 miljard mensen begrepen en gecontroleerd kan worden.

In België worden jaarlijks naar schatting 140.000 fietsen gestolen, in Nederland zelfs 400.000. Tien percent van de burgers wordt elk jaar slachtoffer van een fietsdiefstal. De populariteit van dure eBikes maakt diefstal nog lucratiever voor de daders en des te pijnlijker voor de eigenaars. Er bestaan intussen zoveel anti-diefstal systemen en markeringen voor fietsen dat de koper van een tweedehandsfiets, of de vinder van een weesfiets, door de bomen het bos niet ziet. Hierdoor vermindert de afschrikking voor dieven.

Spotty kiest voor een radicaal verschillende aanpak, door een uniek Internet adres (bv. www.qr9.eu/2eng) onuitwisbaar op elke fiets aan te brengen. Een Internet adres is wereldwijd hetzelfde en kan eenvoudig door iedereen gecontroleerd worden. In tegenstelling tot veel alternatieven veronderstelt Spotty geen toegang tot een databank om een fiets te checken, is er geen “app” of speciale leesapparatuur nodig en is het effect niet beperkt tot één land.

Het aanbrengen

Via www.stopfietsdiefstal.eu of binnenkort bij fietshandelaars kan de fietseigenaar een uniek fietsadres bestellen, vanaf 12,50€. Dit kan aangebracht worden als fraudebestendige sticker, in het frame geëtst worden met de Spotty etskit, of in het frame gegraveerd worden. Voor fietsfabrikanten heeft Spotty dan weer codes die tijdens de productie onder de transparante poederlak aangebracht kunnen worden. Andere fietsgegevens (beschrijving, serienummer) worden als fietspaspoort mee in ons systeem opgeslagen en worden “googelbaar” na diefstal. Spotty maakt geen gebruik van gevoelige elektronica en kan dus niet snel uitgeschakeld worden. Voor een dief betekent een Spotty code gewoon te veel werk om de fiets verkoopbaar te maken of er zelf mee te rijden zonder risico.

Over Spotty

Spotty zorgt voor diefstalpreventie en terugbezorging na verlies van alles wat mobiel is. Fietsen, maar ook fietsdragers, een eBike display, fietscomputer, (huis)sleutels, reiskoffers, enz. Kortom, van alle spullen die verloren of gestolen kunnen worden. Spotty is een van oorsprong Belgische firma.


Test 1:                  Om Spotty te testen kunt u de code van onze demofiets ingeven: www.qr9.eu/2eng. Zelfs wanneer de dief de waarschuwingssticker verwijdert, blijft deze geëtste code zelfverklarend.

Test 2:                  Indien de dief de fiets zou overschilderen, blijft de fietsbeschrijving googelbaar. Googel ons voorbeeld serienummer TCS156985.