Tips om fietsdiefstal te vermijden

FietsdiefstalTips

Heb je een nieuwe (elektrische) fiets? Sinds 2010 is de kans dat hij het reeds eerste jaar gestolen wordt met meer dan 200% gestegen. Doe er dus wat aan!

 

Sluit je fiets!

Evident natuurlijk, maar een gewoon ingebouwd slot volstaat niet. e-Bikes en andere dure fietsen trekken de aandacht van dievenbendes die de fiets in een bestelwagen gooien en achteraf het slot rustig openen. Gebruik daarom altijd een tweede slot om de fiets fysiek aan een vast voorwerp te bevestigen.

 

Gebruik een goed slot …

Een dief kan een goedkoop slot gemakkelijk forceren of met een betonschaar doorknippen. Gebruik daarom altijd een kwaliteitsslot. In Nederland bestaat er bijvoorbeeld het ART keurmerk voor fietssloten.

 

… en gebruik het slot goed

Zet je fiets nooit vast met enkel een wiel, zorg dat het frame altijd ergens aan vast zit.
Maak het slot hoog genoeg vast. Dieven proberen soms het slot kapot te slaan als het op de grond ligt of gebruiken een koevoet om de zaak te forceren wanneer ze een hefboom kunnen vastzetten. Ook op een betonschaar kan je minder kracht zetten wanneer je niet een kant ergens tegen kunt vastzetten. Zorg ook dat het slot zo vast mogelijk rond alles zit, draai het twee of drie keer rond het bevestigingspunt wanneer er nog te veel vrije ruimte is.

Zorg er bij een beugelslot voor dat de dief de fiets niet in zijn geheel kan ronddraaien om zo het slot te breken.

 

Noteer de gegevens van je fiets

Wanneer je aangifte doet van diefstal heb je deze natuurlijk nodig. Maar stel er je niet te veel van voor, het zal de dief een zorg wezen. Serienummer, RAI nummer of andere unieke codes zijn extreem moeilijk op te zoeken. In eigen land weet een agent meestal, een koper vaak niet waar op te zoeken of de fiets gestolen is. Gestolen fietsen die naar het buitenland verdwijnen, verliezen elke relatie met de Nederlandse of Belgische databanken en kunnen risicoloos doorverkocht worden.

 

Alarm

Er bestaan alarmen die je in je fiets kan inbouwen en die heel veel herrie maken bij beweging. Dit is altijd nuttig, maar pas wel op dat je het zelf soms niet vergeet af te zetten. En dat de batterijen steeds voldoende geladen zijn.

 

GPS tracker

Tegenwoordig bestaan er ook GPS trackers voor fietsen. In theorie kan je dan zien waar je gestolen fiets zich bevindt, als de batterij nog geladen is, als je mobiele abonnement nog actief is en er mobiele ontvangst is, als er GPS ontvangst is en als de professionele dief zo dom is dat hij niet op de hoogte is van het bestaan van deze systemen. Lees hier meer informatie over GPS trackers.

 

Onderdelendiefstal

Al is je e-Bike goed beveiligd, dieven gaan er vaak enkel met de accu vandoor. Zelfs als deze op slot is, dan is uitbreken vaak niet moeilijk. Dat je fiets beschadigd achterblijft zal hen een zorg wezen. De accu kunnen ze risicoloos op tweedehands sites verkopen voor enkele honderden euro, meer dan ze voor een volledige klassieke fiets zouden krijgen.

 

En vooral: maak heling oninteressant!

Een fiets of accu stelen is voor dieven maar interessant als ze deze ook weer kunnen doorverkopen!

Lees hier hoe je je elektrische of gewone fiets onverkoopbaar kunt maken voor dieven.

Vandaag kan doorverkopen zonder enig risico, in het buitenland en zelfs in eigen land. De huidige markeersystemen (graveren in België) en databanken (RDW in Nederland) hebben geen enkele betekenis in het buitenland, of kunnen in eigen land enkel door de politie gecontroleerd worden. De nietsvermoedende koper tast in het duister.

Een internationaal systeem wat elke koper nieuwsgierig maakt en zonder uitleg door deze gecontroleerd kan worden is daarentegen heel vervelend voor de dieven. Zeker als zelfs onderdelen zoals de e-Bike accu en motor apart beveiligd kunnen worden. Ook in landen waar men het wat minder nauw neemt zijn er genoeg eerlijke mensen. Na enkele fietsen verkocht te hebben mag de heler er zeker van zijn dat er wel ergens een klant naar de politie stapt, dus daar verbranden ze hun vingers liever niet aan.